Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 350γρ αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ βούτυρο
  • 100γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγού
  • 4κ.σ. νερό κρύο
  • 2 ασπράδια αβγού

Για τη γέμιση

  • 6 αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 90ml χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια)
  • 2 κ. γλυκού. ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια)
  • 180ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες παρασκευής

Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι . Ρίξτε τους κρόκους και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο . Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε την με μεμβράνη ή βάλτε την μέσα σε μια σακούλα και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πουδράρετε με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 χιλιοστών Τοποθετήστε την ζύμη σε ταψί το οποίο το έχετε αλείψει με βούτυρο. Αφαιρέστε τα περισσεύματα της ζύμης. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση: με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για λίγο. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Αφήστε στην άκρη το μείγμα.

Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 160 oC.

Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια και ψήστε για 10 λεπτά.

Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο και με ένα πινέλο περάστε την επιφάνειά της με λίγο ασπράδι αβγού . Ρίξτε προσεκτικά μέσα τη γέμιση.

Ψήστε την τάρτα για 35 λεπτά περίπου.

Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.