Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέστε τις ελιές και τα ντοματίνια, αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 7'-8'.Κόψτε το χαλούμι σε μικρούς κύβους, ρίξτε το στη σάλτσα και κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία.Βράστε τα ριγκατόνι σε...