Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Ξεπλένουμε τα μήλα με κρύο νερό, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα κουκούτσια και κόβουμε τα μήλα σε τέσσερα ίσα μέρη χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν πλήρως τα μήλα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά...