Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Για το μπιφτέκι παντζαριού Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει. Παράλληλα καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα παντζάρια. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια και βράζουμε για 25-30 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε...