Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε (ή ζεσταίνουμε, εάν τον έχουμε ήδη έτοιμο) τον ζωμό που θα χρησιμοποιήσουμε για το risotto. Ίσως είναι προτιμότερο να είναι ζωμός κρέατος (λόγω συνάφειας με το μπέικον) αλλά και χορταρικών κάνει θαυμάσια (και είναι και πολύ πιο εύκολος να τον...