Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό .Tου δίνουμε 1-2 βράσεις και τοποθετούμε μέσα τα σύκα , τη αρμπαρόριζα ματσάκι δεμένη και το αλάτι . Το βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα ή έως ότου δέσει το γλυκό .Προς το τέλος ρίχνουμε και το ξινό .Βγάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι...