Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο που διατηρείται και εκτός ψυγείου. Μέσα στο μπλέντερ ρίχνετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο και το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι όλα να γίνουν ένας πολτός. Ρίχνετε το δυόσμο και συνεχίζετε το χτύπημα...