Για να σιτέψει το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Το αφήνουμε για 2-3 ώρες ή περισσότερο (μέχρι και 24 ώρες) και μετά το ψήνουμε ή το βάζουμε στην κατάψυξη.
Σημείωση: Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει το κρέας.
για τη σάλτσα:
Παίρνουμε τη σφυρίδα, τη φιλετάρουμε (βγάζουμε και κόκκαλα και δέρμα), την αλατοπιπερώνουμε και τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Έπειτα από λίγα λεπτά, αφού τσιτσιρίξει, την αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος λίγο ελαιόλαδο ακόμη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο κομμένα καρέ. Πέντε λεπτά αργότερα, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε ρίχνουμε το demi glace και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ώρα για σερβίρισμα. Τοποθετούμε προσεκτικά τη σφυρίδα στο πιάτο μαζί με μια κουταλιά ρυζιού (αν θέλουμε), περιχύνουμε με τη σούπερ σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε (πάλι αν θέλουμε) με βρασμένα λαχανικά. Πασπαλίζουμε το δημιούργημα με 2-3 κουτ. σούπας λάδι λουίζας που θα του δώσει μια λεμονάτη γεύση.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.