Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε με την φλούδα σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι (ολόκληρα κλωνάρια) και το ελαιόλαδο. Κλείνουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο το ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αν τα παντζάρια μας...