Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Τις τσουκνίδες τις αγαπούν οι Πόντιοι. Στην κατοχή τις αγαπούσαν όλοι. Τις μάζευαν απ' τους αγρούς, τις μαγείρευαν χωρίς λάδι και ξεγέλαγαν τη λόρδα με αυτό το βοτάνι που σήμερα οι διατροφολόγοι το προτείνουν ως εξαιρετικό συστατικό σε δίαιτες αποτοξίνωσης. Ειρωνεία ε;
Σε νερό που βράζει, ζεματάμε τις τσουκνίδες. Μαζί ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Το ζουμί δεν το πετάμε. Είναι ιδανικό αφέψημα για το στομάχι και τα νεφρά.
Ανακατεύουμε τις τσουκνίδες μέσα στην κατσαρόλα με σύρμα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι. Μόλις πηξει αρκετά, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από το βράσιμο. Το βάζουμε πάλι πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Σερβίρουμε με δυόσμο.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.