Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνισε μέτρια φωτιά. Καβουρδίζουμε τον λιναρόσπορο για 1 λεπτό και τον βάζουμε σε ένα μπολάκι. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τον λιναρόσπορο μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε τα 70 γρ. νερό και χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μία λευκή πάστα. Σε ένα...