Υπέροχο ελληνικό κοτόπουλο, κουσκούς με λαχανικά και βότανα και τζατζίκι

Υπέροχο ελληνικό κοτόπουλο, κουσκούς με λαχανικά και βότανα και τζατζίκι

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για το κουσκούς:

  • 1 κούπα κους κους (300 γρ.)
  • 2 πιπεριές διαφορετικού χρώματος
  • 1 πιπεριές φρέσκια κόκκινη καυτερή
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 200 γρ. αρακάς
  • 1 μικρή χούφτα ελιές, μαύρες (με το κουκούτσι)
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φέτα

Για το κοτόπουλο:

  • 2 στήθη κοτόπουλο, φιλέτο (200 γρ. το καθένα)
  • 1 ρίγανη γεμάτο κουταλάκι
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο

Για το τζατζίκι:

  • ½ αγγούρι
  • 250 γρ. γιαούρτι άπαχο
  • ½ λεμόνι
  • ½ ματσάκι δυόσμος φρέσκο

Οδηγίες παρασκευής

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά. Καυτό νερό στο βραστήρα. Μεγάλο τηγάνι, μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μίξερ (λεπίδα του μπολ). Αρχίζουμε το μαγείρεμα. Βάζουμε σε μπολ 1 κούπα κουσκούς και 2 κούπες νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και σκεπάζουμε.

Σε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μπαχάρι και ξύσμα 1 λεμονιού.

Διπλώνουμε την κόλλα και χτυπάμε με τον πλάστη το κοτόπουλο να απλώσει μέχρι να έχει 1 ½ εκ. πάχος.

Το βάζουμε στο τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.

Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε πολύ καλά.

Περνάμε από χοντρό τρίφτη το αγγούρι.

Πασπαλίζουμε 1 γεμάτη πρέζα αλάτι και στύβουμε το αγγούρι με καθαρά χέρια για να στραγγίσουν καλά τα υγρά του.

Το βάζουμε σε μπολ με το γιαούρτι, το χυμό½ λεμονιού και 1 πρέζα πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου, τα προσθέτουμε και αναμειγνύουμε καλά.

Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και την κόκκινη καυτερή πιπεριά, τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα καθαρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ψιλοκόβουμε.

Τα σκορπίζουμε σε μεγάλο δίσκο, πιατέλα ή επιφάνεια κοπής.

Πάνω από τα λαχανικά βάζουμε τον αρακά(αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο, τον ζεματίζουμε πρώτα για2 λεπτά μέσα σε νερό που κοχλάζει) και τις ελιές, αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις κόψουμε στη μέση.

Από πάνω στύβουμε το χυμό του ξυσμένου λεμονιού και προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε το κουσκούς να αφρατέψει και το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά.

Αναμειγνύουμε καλά και αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε το ψημένο κοτόπουλο σε επιφάνεια κοπής, το κόβουμε σε φέτες και τις αραδιάζουμε πάνω από το κουσκούς.

Τελειώνουμε με θρυμματισμένη φέτα και συνοδεύουμε με το τζατζίκι σε μπολ.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.