Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Για τη βάση:
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο, τη βανίλια, το πικραμύγδαλο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι για λίγη ακόμα ώρα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα ροδάκινα.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Τα τοποθετούμε πάνω στην απλωμένη ζύμη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.