Τρούφες πορτοκαλιού με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια macadamia

Τρούφες πορτοκαλιού με αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια macadamia

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι ωμά καρύδια macadamia
  • ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • ¼ φλιτζανιού αποξηραμένη καρύδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 3 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • κουρκουμά (turmeric) σκόνη, για το σερβίρισμα
  • ήπιο τσίλι σε σκόνη, για το σερβίρισμα


Οδηγίες παρασκευής

Προσθέτουμε τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί για 1 λεπτό μέχρι να γίνει μία ελαφρώς κολλώδης ζύμη.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό στο μπλέντερ και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα με ένα κουτάλι σε ένα μπολ.

Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας, παίρνουμε ποσότητα μίγματος ίση με1 κ.

σ και πλάθουμε μια μπάλα.

Κάνουμε μια μικρή τρύπα χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά μας,τοποθετούμε μερικά κομμάτια από αποξηραμένα βερίκοκα σε αυτήν και πιέζουμε με το χέρι μας για να δημιουργηθεί πάλι μια μπάλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη.

Πασπαλίζουμε τις μπάλες με κουρκουμά και τσίλι και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.