Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Τα προτιμάμε να "κρατάνε" λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα πιο σκούρο...