Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Βάζετε μέσα τις μελιτζάνες και τις ψήνετε για πάνω από 1 ώρα και μέχρι να μαυρίσουν απέξω εντελώς. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις κόβετε στη μέση και με ένα κουτάλι της σούπας μαζεύετε όλη τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει...