Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
ό,τι έχει ξεμείνει στο ψυγείο, όπως:
Είμαι ένα μόνο και φτωχό Νηστικό Αρκούδι. Ανοίγω το ψυγείο και βρίσκω αβγά και κάτι άλλα τρόφιμα που ακόμα ζουν και περιμένουν να τα αξιοποιήσω με κάποιον ευφάνταστο τρόπο. Σβήνω το "φτωχό" δίπλα από το Νηστικό και μόνο και ανάβω το μάτι της κουζίνας. Χτυπάω τα αβγά, ψιλοκόβω τα διαθέσιμα υλικά και ξεκινώ. Τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα μου κρεμμύδια και ό,τι σκληρό υπάρχει π.χ. ροδελίτσες καρότου. Προσθέτω τα μυρωδικά: σκόρδο και πρασινάδες π.χ. μαϊντανό. Άμα θέλω τα σβήνω με λίγη μπύρα ή κρασί ή ελάχστο χλιαρό γάλα (πίνω το υπόλοιπο) και μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, ρίχνω και τα αβγά. Αλατοππερώνω και αφήνω την ομελέτα να σιγοψηθεί. Σερβίρω σε πλυμένο πιάτο και συνοδεύω με κάτι ψωμένιο: προχθεσινό κουλούρι Θεσσαλονίκης, παξιμάδι, ξεχασμένη φρυγανιά... και τρώω με χαρά!!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.