Κότσι με σπιτικό πουρέ πατάτας

Κότσι με σπιτικό πουρέ πατάτας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • 350 γρ. κότσι χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λίτρο κόκκινη μπύρα Salvador
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι χονδρό
  • πιπέρι λευκό και μαύρο


Οδηγίες παρασκευής

Σε μια μεταλλική λεκάνη βάζουμε το χοιρινό κότσι, το δαφνόφυλλο, το μαυροπίπερο, τη σκορδοσκόνη, την μπύρα και το κρεμμύδι ολόκληρο και ψήνουμε στους 180° C για 5 ώρες.

Για να φτιάξουμε τον πουρέ, βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε σ’ ένα μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι λευκό, ½ κουτ. σούπας βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τον πουρέ, θρονιάζουμε το κότσι από πάνω και "λούζουμε" με το ζουμί που άφησε το κρέας στο ψήσιμο.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.