Σούπα με γιαούρτι και αγκιναράκια

Σούπα με γιαούρτι και αγκιναράκια

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τη σούπα:

  • 3 αγγούρια χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμάνα σε κομμάτια
  • 1 τζίντζερ μικρό κομμάτι (15 γρ.) χωρίς φλούδα
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο μόνο το λευκό μέρος
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 λεμόνι ξύσμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιέρι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμος

Για το σερβίρισμα:

  • παξιμάδι σε χοντρά τρίμματα
  • 100 γρ. αγκιναράκι σε λάδι ARTEAT
  • 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • λίγους καβουρδισμένους σπόρος κολοκύθας
  • 1/4 κ.γ. μπόυκοβο
  • λίγο έξτρα ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

Για τη σούπα:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο ρευστή η σούπα. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα:

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε στο κέντρο τις αγκινάρες, το δυόσμο, τους σπόρους κολοκύθας, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε.


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.