Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζοντας ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο στο οποίο προσθέτουμε καθαρισμένες κατακόκκινες ντομάτες. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για ένα τέταρτο και την κρατάμε στην άκρη. Μία σάλτσα είναι πάντα χρήσιμη!
Φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας. Ψήνουμε στον ατμό ή βράζουμε καθαρισμένες ολόκληρες πατάτες μαζί με ένα κλωνάρι μαντζουράνας (ή ένα φακελάκι). Όταν μαλακώσουν τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο. Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με 1 φλιτζάνι κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα, γιατί αλλιώς πικρίζει το φαγητό, και να μαγειρευτεί άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τότε τη σάλτσα ντομάτας και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να γλασάρει, δηλαδή να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το φιλέτο σε ένα πυρίμαχο σκεύος για φούρνο, τοποθετούμε μια φέτα μοτζαρέλα από πάνω, λίγη σάλτσα ντομάτας και φουρνίζουμε για 10’ στους 200°C.
Σ’ ένα πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε δυο κουταλιές πουρέ και από πάνω το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγη σάλτσα στο πλάι κι ένα κλαρί φρέσκιας μαντζουράνας.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.