Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
Τα χαρακτηριστικά αυτού του κέικ είναι τρία, το έντονο άρωμα κι η γεύση πορτοκαλιού (από φλοιό και χυμό), η μαστιχωτή υφή που δίνει το ταχίνι σε κάθε μπουκιά, αλλά κι η αίσθηση υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής που αφήνει το κέικ στο σύνολο του αφού δεν περιέχει ίχνος ζωικού...