Αφήστε τις μπριζόλες ή το κρέας γενικά να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν το καρύκευμα και το ψήσιμο στη σχάρα.
για τους κεφτέδες:
για τη μαϊντανοσαλάτα:
Για τους κοτοπουλοκεφτέδες: Τοποθετούμε τον κιμά σε μια μπασίνα μαζί με το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό.
Επιπλέον βάζουμε στο μείγμα τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε επίσης τους κρόκους αυγών και 1 πιτσιλιά ταμπάσκο για έντονη γεύση.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και για να σφίξει προσθέτουμε την φρυγανιά και ζυμώνουμε.
Όταν γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, δηλαδή έχει ζυμωθεί καλά, το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο ψυγείο για να σφύξ good.
Στη συνέχεια πλάθουμε τις κεφτέδες και τις ψήνουμε καλά, και από τις δύο μεριές, στην σχάρα.
Για τη μαϊντανοσαλάτα: Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά.
Έτσι ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το ξερό κρεμμύδι και από το φρέσκο κρεμμυδάκι κρατάμε μόνο την ρίζα, το άσπρο μέρος.
Ακόμη, βράζουμε το πλιγούρι και αποφλοιώνουμε τις ντομάτες.
Από τις ντομάτες αφαιρούμε τα σπόρια και κρατάμε μόνο την σάρκα, την οποία και ψιλοκόβουμε.
Τέλος, στύβουμε το λεμόνι.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια μπασίνα όλα τα υλικά με τη σειρά: Μαϊντανό, κρεμμυδάκια, ντομάτες, πλιγούρι, λεμόνι.
Επίσης προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ταμπάσκο, καθώς και το λαδί.
Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια, τα οποία γεμίζουμε και αναποδογυρίζουμε στην μια πλευρά του πιάτου, ενώ στην άλλη σερβίρουμε κοτοπουλοκεφτέδες.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.