Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί (35x40 εκ.) λαδόκολλα. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κάθετες φέτες πάχους 5 χιλ. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια και το λάδι και ανακατέβουμε ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές....