Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Παίρνουμε 4 ώριμες μπανάνες και τις πολτοποιούμε μέσα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές. Μέσα στο μπολ, ρίχνουμε 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βρόμη, τον κολοκυθόσπορο, τις σταφίδες, την καρύδα και το αμύγδαλο ψιλοκομμένο και...