Σουτζουκάκια με μανιτάρια

Σουτζουκάκια με μανιτάρια

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φραντζόλα ψωμί
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 6 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
  • ελαιόλαδο
  • μαυροδάφνη
  • λίγο ούζο
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • αλάτι


Οδηγίες παρασκευής

Στη λεκάνη που θα ζυμώσουμε τα σουτζουκάκια μας, μουσκεύουμε το ψωμί με τη μαυροδάφνη.

Βάζουμε μέσα και τον κιμά, τη φέτα, λίγο ελαιόλαδο, το ούζο και αρωματίζουμε με κύμινο που θα δώσει στο φαΐ την ξεχωριστή μοσχοβολιά και γεύση, καθώς και τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε μετά και τα μανιτάρια.

Δεν τα κόβουμε (βγάζουμε μόνο τα κοτσάνια) και σβήνουμε με μαυροδάφνη.

Αφού σερβίρουμε, βάζουμε μέσα στα μανιτάρια γιαούρτι, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και τσιμπάμε το πρώτο.

Καλή μας όρεξη!


Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.