Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Μαρινάρουμε το κρέας αποβραδίς με κόκκινο κρασί λάδι και ρίγανη. Την επομένη ψιλοκόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες.
Σε μια μεγάλη κεραμική γάστρα στρώνουμε το μισό κρέας και πάνω του τα λαχανικά. Έπειτα τα υπόλοιπα κομμάτια κρέας με το ζουμάκι του. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι - πιπέρι σε κόκκους - και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτουμε το κρασί, κλείνουμε το καπάκι και το ψήνουμε σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο για 2-3 ώρες ανάλογα με τη φωτιά. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο πιο μαλακό γίνεται.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με μπόλικο κόκκινο κρασί «Γουμένισσα» από το κτήμα του Τίτου Ευτιχίδη.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.