Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
1 μικρό βρασμένο κουνουπίδι
για το κουρκούτι:
Σε μια μπασίνα χτυπάμε το αβγό, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε το ούζο.
Τα φέρνουμε όλα πάλι μια βολτα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ξερομυζήθρα.
Ανακατεύουμε και το κουρκούτι είναι έτοιμο.
Κόβουμε το βραστό κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει.
Βουτάμε τα μπουκετάκια στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τέσσερα ουζάκια και απολαμβάνουμε τις κροκέτες μπουκιά-γουλιά, γουλιά-μπουκιά.
Καλή μας όρεξη!!!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.