Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και τα πετάμε. Χτυπάμε τα αγγούρια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να γίνουν χυμός. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο, τη ρόκα, τα φρέσκα μυρωδικά, το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να...