Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Με το πίλερ, ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά μας (πατάτες, γλυκοπατάτες, καρότα). Τοποθετούμε μια πετσέτα σ’ένα ταψί και τρίβουμε όλα τα λαχανικά μας με τον τρίφτη. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι σε φέτες, αλατίζουμε καλά όλα τα λαχανικά και σ’ένα μπολ, στίβουμε καλά με την πετσέτα να...