Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Αφήστε να κρυώσουν και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.Ψιλοκόψτε την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάππαρη και τις ελιές.Βάλτε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο ελαιόλαδο...