Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το σολομό. Στη συνέχεια τον βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι από την πλευρά της πέτσας και πιέζουμε για να μην διπλώσει. Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι μαγειρεύουμε το σπανάκι με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι σε δόσεις. Στο σολομό δίνουμε χρώμα σε όλες τις...