Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Σε πρώτη φάση φτιάχνουμε το ζυμάρι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε.
Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
Για την τυρόπιτα: Κόβουμε από το ζυμάρι ένα μικρό μπαλάκι και αφού αλευρώσουμε το τραπέζι, ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεία ενός πλάστη.
Το φύλλο θα πρέπει να γίνει αρκετά λεπτό και στο μέγεθος ενός στρογγυλού τραπεζιού.
Τρίβουμε το τυρί πάνω στο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αμέσως μετά διπλώνουμε και από τις δύο μεριές το φύλλο και κρατώντας σταθερή την μια μεριά τυλίγουμε την άλλη γύρω της.
Την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές.
Την αφαιρούμε σε πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί για να τραβάει το πολύ λάδι.
Για την χορτόπιτα: Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, ανοίγοντας όμως λίγο πιο χοντρό φύλλο και γεμίζοντας τη πίτα με τα χόρτα.
Τα χόρτα τα έχουμε πλυμένα και αλατισμένα για να μαραθούν λιγάκι.
Σερβίρουμε και τις δύο πίτες και δοκιμάζουμε την σπεσιαλιτέ της κυρα Μάχης.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.