Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Γεμίζουμε μία μεσαία κατσαρόλα κατά τα δύο τρίτα με νερό και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε το νερό να σιγοβράζει και προσεκτικά βυθίζουμε τα αυγά στο νερό. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά αν τα θέλουμε μελάτα και 7 λεπτά αν θέλουμε να έχουμε έναν ελάχιστα σφικτό κρόκο.
Εν τω μεταξύ, καλύπτουμε κάθε φέτα ψωμιού με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε τοστιέρα ή γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Όση ώρα ψήνεται το ψωμί, ετοιμάζουμε τα αβοκάντο. Κόβουμε, αφαιρούμε τον πυρήνα, τα ξεφλουδίζουμε και τα χονδροκόβουμε. Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολτοποιούμετα αβοκάντο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν την πυκνότητα που μας ικανοποιεί (μπορούμε να αφήσουμε τα μισά τραγανά και τα άλλα μισά πολτοποιημένα) Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό για 1 λεπτό. Προσεκτικά σπάμε και καθαρίζουμε τα αυγά (γλιστράμε ένα κουταλάκι κάτω από το κέλυφος του αυγού για να το αφαιρέσουμε ευκολότερα) και τα χωρίζουμε στη μέση.
Πάνω στο τοστ βάζουμε τα πολτοποιημένα αβοκάντο, τα αυγά κομμένα στη μέση και λίγα από τα πράσινα φύλλα.
Τελειώνουμε με έξτρα αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.