Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Καθαρίστε και ξεπλύνετε τα καλαμαράκια. Ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους.Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια.Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε από το μάτι της κουζίνας.Κόψτε τη μελιτζάνα σε...