Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Βάζουμε το ρύζι με το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι σ' ένα σκεύος για microwave, σκεπάζουμε και το μαγειρεύουμε για 3 λεπτά στο high. Προσθέτουμε τον ζωμό και την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά χωρίς καπάκι.
Ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα και μαγειρεύουμε για ακόμα 8 λεπτά στην πιο δυνατή σκάλα. Τώρα το ρύζι θα έχει γίνει και οι ντομάτες θα έχουν μαλακώσει.
Το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ηρεμήσει και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό και αλατοπίπερο. Το βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.