Για να ξεφλουδίσετε εύκολα μια μεγάλη κολοκύθα, τρυπήστε τη επιφανειακά με το πιρούνι σε αρκετά σημεία και μετά βάλτε τη για δυο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά ξεφλουδίσετε τη με την βοήθεια ενός piller
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα cranberries, τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Όταν το μίγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει, για περίπου 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιούκαι ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σάλτσα δροσερή.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.