Για να διατηρήσετε τα μπισκότα σας αφράτα και φρέσκα στο μέρος όπου τα αποθηκεύετε, προσθέτετε ένα κομμάτι ψωμί στον πάτο. Το ψωμί θα σκληρύνει ενώ τα μπισκότα σας θα παραμείνουν μαλακά.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και τα αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω άφθονο κρύο νερό.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι για να...