Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με το χλιαρό γάλα και την μαγιά και ανακατεύουμε. ( Για να διασπάσουμε την μαγιά) Στην συνέχεια προσθέτουμε αυγά, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια πλάθοντας μέχρι να γίνει μια ωραία...