Τα αέρια που μας κάνουν να δακρύζουμε προέρχονται από την ένωση δυο θυλάκων που υπάρχουν στις πτυχές του κρεμμυδιού. Για να αποφύγετε τα δάκρυα, χρησιμοποιήστε ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι. Το κοφτερό μαχαίρι μειώνει κατά πολύ τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Δοκιμάστε επίσεις να κόψτε τη ρίζα του κρεμμυδιού πριν το κόψετε.
Αφήνουμε το κρασί να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε 2 ή 3 κ.
σ γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρασί.
Φέρνουμε σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στα φλιτζάνια μας και σερβίρουμε.
Απολαύστε τη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.