Καλύψτε το φρεσκοκομμένο αβοκάντο με λεμόνι για να μην ωριμάσει γρήγορα.
Εύκολο και πεντανόστιμο αυτό το φαγητό.
Θυμίζει κάτι από παιδικά χρόνια, από οικογενειακά τραπέζια σε κανά χωριό, από άνοιξη και Πάσχα.
Το ετοιμάζουμε, όταν θέλουμε να γευτούμε και πάλι, κάτι από τα παραπάνω ή έτσι.
γιατί, απλώς, μας ήρθε η όρεξη! Α, εμείς ας πούμε, φτιάξαμε και μια σπιτική λεμονάδα… για μετά! Ξεκινάμε κόβοντας και γεμίζοντας το ταψί.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε στο ταψί, μαζί με τα ξινά δαμάσκηνα.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τα οποία πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα πιπέρια και τα βάζουμε και αυτά στο ταψί.
Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο και λίγη μαργαρίνη σε κάθε κομμάτι κρέατος.
Συμπληρώνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και «πετάμε» το ταψί στο φούρνο να ψηθεί για 1,5 περίπου ώρα στους 200° C.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και πριν να αρχίσουμε να τσιμπολογάμε, στο ίδιο ταψί βάζουμε το ρύζι.
Ψήνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για μισή ώρα ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.
Θυμάστε πώς ήταν το ρύζι πριν τον μπαρμπα- Μπεν; Ε, για αυτή τη γεύση μοχθήσαμε και μια μπαμπάτσικια μερίδα τη δικαιούμαστε! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.