Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό σε ανοιχτή κατσαρόλα για 5 λεπτά.Στραγγίξτε τον και ξεπλύντε τον με κρύο νερό (έτσι, θα διατηρήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του).Στη συνέχεια πολτοποιήστε τον στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το κύμινο,...