Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι.
Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αυγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.
Αποβραδίς μουσκεύουμε τα φασόλια στο νερό, για να φουσκώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν. Μαζί τους βράζουμε και όλα τα υλικά κομμένα σε ρόδες, δηλαδή: κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης, καρότα και σκόρδο, σέλινο ψιλοκομμένα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλάτι χοντρό, για να νοστιμεύει το φαγητό.
Μόλις βράσουν, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και συμπληρώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι ρίγανη Ολύμπου. Τα ψήνουμε για ½ ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα, προσθέτοντας λίγο μπούκοβο για να κάψει, έτσι αρέσει στον Αναστάση μας.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.