Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις λωρίδες της παντσέτας και ψήνετε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κομμάτια με τσιμπίδα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Όταν ροδοκοκκινίσουν...