Οι μπανάνες είναι από τα προϊόντα που θα έπρεπε να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αν αποφασίσετε να τις βάλετε στο ψυγείο, φρόντισε πρώτα να τυλίξετε με μεμβράνη τις άκρες τους για να μην περνάει η υγρασία.
Σε ένα μπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα ρεβίθια, το αβοκάντο, το ξύσμα και τον χυμό από λεμόνι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό....