Εντυπωσιακή τούρτα με γκανάς σοκολάτας

Εντυπωσιακή τούρτα με γκανάς σοκολάτας

Από την ιστοσελίδα: http://www.toarkoudi.gr

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού καφέ (ή κονιάκ)
  • 1 κ.σ βανίλια
  • 3/4 φλιτζανιού κακάο
  • 1 κ.γ αλάτι

Για την γκανάς:

  • 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
  • 1/4 έως 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος


"μπούκλες σοκολάτας" (προαιρετικά)


Οδηγίες παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º C.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε 3-5 ταψιά διαμέτρου 20 εκ. (ανάλογα με το πόσα στρώματα θέλουμε να έχει το κέικ μας, για 5 θα διπλασιάσουμε τη συνταγή.)

Λιώνουμε το βούτυρο και τα κομμάτια σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αυξηθεί, περισσότερο από το διπλάσιο, σε όγκο. Προσθέτουμε τον καφέ (ή το κονιάκ) και τη βανίλια στα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να συνδυαστούν με το μείγμα. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί καλά.

Χωρίζουμε στις έτοιμες φόρμες τη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 15-25 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα με την οποία τρυπάμε το κέντρο του κέικ να βγαίνει με κάποια ψίχουλα και να μην είναι υγρή.

Για την γκανάς:


Λιώνουμε μαζί τη σοκολάτα και περίπου 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά ή λιώνουμε σε μπεν μαρί. Κρατάμε λίγο από το μείγμα για το τέλος.

Τοποθετούμε το μπολ της λιωμένη σοκολάτα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγωμένο νερό και χτυπάμε λίγο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε περισσότερη κρέμα γάλακτος αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό.

Τοποθετούμε κάτω κάτω κέικ και μετά βάζουμε γκανάς. Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία με τα υπόλοιπα στρώματα .

Το τελευταίο στρώμα το περιχύνουμε με τη σοκολάτα που είχαμε κρατήσει προηγουμένως στην άκρη.

Τέλος γαρνίρουμε με "μπούκλες" σοκολάτας.

Για τις “μπούκλες σοκολάτας”:

Λιώνουμε κομμάτια σοκολάτας, την αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει και με έναν αποφλοιωτή πατάτας δημιουργούμε τις "μπούκλες".

Προτείνουμε αυτή η συνταγή να σερβίρεται μαζί με σαντιγί!



Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.