Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Σε πρώτη φάση καθαρίζουμε και κόβουμε τα υλικά.
Ξεκινάμε με τα κυδώνια, τα οποία τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά με ένα πανί, για να φύγει το χνούδι τους.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.
Περνάμε στο μήλο, το οποίο πλένουμε καθαρίζουμε την φλούδα του και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και το μήλο στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και μια κανάτα νερό.
Βράζουμε τα κουσάφια σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια, περιμένουμε λιγάκι να κρυώσουν και δοκιμάζουμε! Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.