Όταν στα χέρια μας υπάρχουν πολλά υγρά, τότε όταν πιάνουμε να κόψουμε μπορεί η λαβή του μαχαιριού να γλιστράει. Για να δουλεύουμε με ασφάλεια μπορούμε στη λαβή του μαχαιριού να τυλίξουμε δύο τρία λαστιχάκια σε απόσταση τους.
Τοποθετούμε ένα τηγάνισε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα ολόκληρες τις πιπεριές και ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις σπάμε λίγο με τα χέρια μας για να έχουνε επίπεδη επιφάνεια. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων γι 3...