Για να γίνουν τραγανές οι πατάτες φούρνου, πανάρετέ τις με αλεύρι ή φρυγανιά στα οποία θα έχετε προσθέσει και λίγα μυρωδικά ή μπαχαρικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κ.λπ.) και λίγο αλάτι. Μετά, βάλτε τις στο ταψί με ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και ανακατέψτε τις. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά.
Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει νωρίτερα, ρίχνουμε τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες κομμένες σε φέτες.
Ανακατεύουμε λίγο τα υλικά και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Μόλις πέσουν τα υγρά της ντομάτας ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια με μιαμιση ώρα.
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.