Η σωστή θερμοκρασία για το τηγάνισμα είναι:
για το ζυμαρικό:
για την γέμιση:
για την σάλτσα λαχανικών:
Αρχικά, φτιάχνουμε την ζύμη για τα ραβιόλια.
Έτσι, σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά.
Βάζουμε το γάλα, το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά ζυμώνουμε σιγά-σιγά.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, περνάμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή φτιάχνουμε τα ραβιόλια.
Αφού αλευρώσουμε το τραπέζι, ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη.
Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτό, περίπου 1 χιλιοστό.
Σημαντικό είναι το άνοιγμα του φύλλο να γίνει όσο η ζύμη είναι φρέσκια.
Όταν πετύχουμε πάχος ενός χιλιοστού, κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 12 εκατοστών.
Το καθένα από αυτά θα αποτελέσει ένα ραβιόλι.
Σε ένα μπλέντερ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε τις γαρίδες, το πέστο βασιλικού, αλάτι, παρμεζάνα, λευκό πιπέρι, λίγο άνηθο, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Αλέθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει πολτός.
Έπειτα γεμίζουμε τα ραβιόλια.
Σε καθένα από αυτά βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης.
Τα κλείνουμε σχηματίζοντας τρίγωνα, ενώνοντας τις άκρες τους.
Για να τα κολλήσουμε καλά, χρειαζόμαστε λίγο κρόκο αυγού.
Έτσι, με ένα πινελάκι πασαλείβουμε τις άκρες που ενώνουμε.
Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα λαχανικών.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει, τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών.
Αμέσως μετά, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε όποια λαχανικά θέλουμε, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, και να δέσει η σάλτσα.
Τέλος σερβίρουμε.
Στρώνουμε τα ραβιόλια στο πιάτο γύρω-γύρω τα περιχύνουμε με την σάλτσα και στην μέση βάζουμε τα λαχανικά.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.