Για να πετύχει το κέικ πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος καλά προθερμασμένος. Μην να ανοίγετε πολλές φορές το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ελέγχετε τη διαδικασία τοποθετώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας.
για το τας κεμπάπ:
για τις μελιτζάνες:
Οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές τραγουδάνε τα φαγητά τους και βάζουν όλο τους το μεράκι για να γίνονται πιο νόστιμα.
Η κυρία Ελένη μας το τραγούδησε το φαγάκι που ακολουθεί κι έγινε… λουκούμι! Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία της συνταγής… μπείτε στις " Παρόμοιες Συνταγές" και δείτε την πρώτη εκδοχή του Χουνκιάρ Μπεγιεντί που παρουσιάσαμε πριν από μερικούς μήνες.
Ξεκινάμε! Βάζουμε τη μελιτζάνα στα κάρβουνα και την ψαίνουμε από όλες τις μεριές.
Μόλις μαλακώσει την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφλουδίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα ρίχνουμε το μοσχαράκι και το ανακατεύουμε μέχρι να θωρακιστεί και να αλλάξει χρώμα.
Το σβήνουμε με κρασάκι και βάζουμε τα φύλλα δάφνης.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και λίγη ζάχαρη, για να μην ξινίσει η ντομάτα.
Αφήνουμε το κρέας σε σιγανή φωτιά, για να βράσει περίπου 1 ώρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας.
Σε μια κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην κολλήσει.
Στο τέλος, βάζουμε τα τυριά και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν.
Ο πουρές είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Απλώνουμε στο πιάτο τον πουρέ και πάνω του σερβίρουμε κομματάκια από το μοσχαράκι.
Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!
Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr.
Η ιστοσελίδα http://www.toarkoudi.gr ή ο σύνδεσμος γι' αυτή τη συνταγή φαίνεται ότι έχει καταργηθεί.
Αν είστε κάτοχος αυτής της συνταγής και θέλετε να αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα μας, επικοινωνήστε μαζί μας.